Partidul Alternativa Dreaptă își exprimă susținerea fermă pentru “Inițiativa Celor Trei Mări”, cunoscută și sub numele de “Intermarium”. Această inițiativă reprezintă o platformă de cooperare și dezvoltare pentru statele din Europa Centrală și de Est, așezate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică.

Principala idee din spatele Intermarium este consolidarea cooperării dintre aceste țări în domenii precum energie, infrastructură, securitate și inovare.

Într-o lume în continuă schimbare, aceste țări sunt hotărâte să-și consolideze poziția în Europa și să-și protejeze interesele strategice.

Partidul Alternativa Dreaptă susține această inițiativă deoarece considerăm că ea oferă oportunități semnificative pentru statele din regiune, inclusiv România. Prin dezvoltarea infrastructurii de transport și energie, se poate facilita comerțul și conectivitatea în regiune, sporind astfel prosperitatea și securitatea noastră comună.

Mai mult decât atât, Intermarium promovează valorile europene fundamentale, precum democrația, statul de drept și respectul pentru suveranitatea națională. Aceste valori reprezintă pilonii pe care trebuie să se sprijine orice inițiativă de succes în Europa.

Partidul Alternativa Dreaptă este dedicat consolidării legăturilor dintre România și celelalte state din regiune și susține cu tărie această platformă de colaborare regională. Ne angajăm să promovăm Intermarium și să contribuim la realizarea obiectivelor sale în beneficiul cetățenilor noștri și al întregii Europe.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică de a crea un viitor mai bun pentru întreaga noastră regiune și pentru Europa în ansamblu, și suntem hotărâți să o valorificăm pe deplin.

Suntem gata să lucrăm împreună cu statele partenere pentru a construi o Europă mai puternică, mai sigură și mai prosperă pentru toți cetățenii noștri.