fbpx

Alternativa Dreaptă reprezintă proiectul politic de coagulare a Dreptei conservatoare, creștin-democrată și clasic liberală.

Licențiată în domeniul studiilor europene, a urmat și studii de drept. Are 43 de ani, căsătorită, 2 copii, locuiește in Cluj. Este specialist în studii europene, dar lucrează în Marketing, PR, Comunicare. Face politică de 8 ani încoace și a participat la fondarea a două partide de la firul ierbii: Noua Republică și M10. În prezent este Co Președinta Partidului Alternativa Dreaptă, cel mai generos proiect de dreapta născut în România după ’89. Este o conservatoare convinsă care nu renunță la principii de dragul politicii ci face politică după principii (conservatoare, evident). Își dorește ca într-o bună zi un partid de dreapta  autentic să ajungă să fie majoritar în Parlamentul României și reprezentanți competenți în Parlamentul European, care să ne facă cinste și să schimbe percepția Europei despre România.

„Voi face politică și voi continua să cred până când nu voi mai avea în cine și în ce. Credința îmi definește mie viața: credința în Dumnezeu, în semenii mei, în bunătatea umană, în valorile de dreapta, iudeo-creștine, în capitalism, piață liberă, libertate individuală, stat minimal, singurele valori care pot aduce bunăstare și libertate omului. Nu urăsc pe nimeni și nimic în lumea asta doar socialismul cu toate anomaliile și mutațiile lui: bolșevismul, comunismul, marxismul și mai nou neomarxismul, adevărate plăgi pe fața și sufletul omenirii, care au făcut și fac în continuare victime și care au suprimat individul până la exterminare. Îmi voi dedica viața în a le combate căci pentru un conservator nu există dar mai de preț decât LIBERTATEA.”

Adela Dorina Mîrza

Co-Președinte Alternativa Dreaptă, membru fondator, Cluj, Cluj Napoca

Cristian Cernescu, de profesie economist, cu experiență în următoarele domenii: asigurări, imobiliare, retail, agricultură şi construcţii. Este absolvent al Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor specializarea Relaţii Economice Internaţionale şi Master Management Comercial din cadrul Univ. Al. I. Cuza din Iaşi. Are vârsta de 35 ani, este căsătorit şi are o fetiţă în vârstă de 4 ani.

A iniţiat şi lansat diverse programe, precum: “Consultanţă gratuită privind conflictele între proprietari şi asociaţiile de proprietari”, “Curs de comunicare prin intermediul limbajului non-verbal”, “Şcoala poltică”- proiect educaţional al tinerilor ce doresc să activeze într-o organizaţie politică, iniţiatorul aplicaţiei REPARA. Participant activ în campania MOLDOVA VREA AUTOSTRADA prin strangere de semnături, petiţii înaintate Guvernului şi Preşedenţiei României. Organizator al mitingurilor de protest: împotriva deciziilor APDRP din septembrie 2013, atunci 3000 de fermieri nu au obţinut finanţare europeană; împotriva introducerii accizei de 7 eurocenţi; împotriva corupţiei şi limitarea imunităţii parlamentare din martie şi iunie 2015. Participant activ al acţiunilor pentru Unirea Basarabiei cu „Patria Mama”- evenimentul Podul de Flori din 11 iulie 2015, dar şi la toate acţiunile de protest generate de tragicul eveniment de la #Colectiv din noiembrie 2015. Cristian Cernescu

Iași

Valentin Licxandru, 47 de ani, căsătorit, 2 copii, București. Consultant în vânzări, management și marketing. Cu specializare masterală în leadership și luarea deciziei, licențiat în filosofie politică și teologie. Membru fondator și președinte al partidului Uniunea Creștin Democrată din România, cu activitate în sfera civică și politică încă din 1990. Cetățean activ cu profunde convingeri creștin-democrate, susține prin exemplu valoarea conceptelor transferabile din filosofie și teologie în politică, cum ar fi: decență, adevăr, bine, frumos, credință, nădejde, iubire și responsabilitate.

,,Politica în termeni simpli înseamnă și preocuparea cu treburile publice la nivel comunal, local, municipal, județean, regional (d.p.d.v. istoric), național, european. Înseamnă să lucrezi în instituții publice ca reprezentați aleși, înalți funcționari publici sau ca funcționari publici în instituții deconcentrate, făcând politică/management/administrație de calitate și urmărind, în primul rând, binele comunității pe care o reprezinți. O bună administrare a resurselor existente și valorizarea resursei umane locale, punerea accentului pe dezvoltarea locală, pe agenda publica locală de interese, prin rezolvarea problemelelor comunităților plecand de la asfaltări, alimentare cu apă, energie electrica, lucrări de canalizare, promovarea educației formale și terminand cu implicarea în mari proiecte cu caracter public, ce sunt susținute prin fonduri publice/fonduri europene, sau prin parteneriate de tip public/privat, girate de lege. Marea miză a politicii este să găsești cea mai bună soluție ca să echilibrezi balanța dintre interesul particular/de grup/etnic/de partid și interesul public/general/national”.

Valentin Licxandru

Membru fondator Alternativa Dreaptă, București

Traian Rânja este de profesie inginer electronist, cu o experiență de 25 de ani în cercetare& dezvoltare și o experiență de 15 ani în managementul proiectelor; În vârstă de 66 de ani este căsătorit, are doi copii și patru nepoți. Președinte fondator și consultant în managementul proiectelor, Fundația Centrul de Consultanță în Management pentru IMM; Conducerea a peste 10 teme de cercetare&dezvoltare, omologarea și introducerea în fabricație a 6 produse noi în domeniul radiocomunicațiilor profesionale, la Institutul de cercetări Electronice, Filiala Iași; Conducerea a 6 proiecte, finanțate din fonduri europene, în domeniul Formării Profesionale Continue a Resurselor Umane, cu un buget cumulat de peste 500 000 euro. Traian Rânja

Co-Președinte Alternativa Dreaptă, membru fondator, Iași