Atacul Rusiei asupra Ucrainei, stat suveran și independent, membru al ONU, în chiar ziua convocării sesiunii de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei declanșată de Moscova, reprezintă cea mai gravă agresiune împotriva păcii europene, a dreptului internațional și a garanțiilor de securitate statuate prin documentele ONU. Războiul împotriva Ucrainei desfide principiile fundamentale ale dreptului internațional și fondatoare ale ONU, garante ale păcii, echilibrului și stabilității la nivel mondial.

Alternativa Dreaptă remarcă faptul că Europa și comunitatea internațională se confruntă, din cauza imperialismului militarist rus, cu o criză fără precedent postbelic. ONU și UE trebuie să reacționeze cu extremă fermitate în fața acestei agresiuni, iar România, ca membru NATO, să își asume cu rigurozitate rolul în activarea planului de apărare comună al Alianței.

Totodată, afirmăm cu tărie că tot ce se întâmplă astăzi: expansiunea regimului Putin, creșterea treptată și nepermis de mult a influenței Rusiei în spațiul European, este făcut cu girul sau din cauza iresponsabilității clasei politice stângiste europene (Merkel, Macron, Junker, Schroder, Ursula von der Layen), și americane (Obama, Biden), care l-au susținut, finanțat, îmbrățișat ca fiind prieten, aliat și indispensabil pentru Europa.

Acum, Ucraina dar și noi, restul Europei, plătim prețul.