Deputații Alternativa Dreaptă vor vota în plenul Parlamentului României pentru legea protejării românilor şi întreprinderilor româneşti de creşterile de preţuri la energie electrică şi gaze naturale.

Proiectul legislativ propune o serie de măsuri care ar genera o reducere a facturilor de utilități cu cel puțin 30%, printre care:

1. Reducerea cotei TVA la 5% aplicate energiei electrice pentru consumatorii finali.
2. Abrogarea accizelor pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale.
3. Eliminarea obligativității achiziției de certificate verzi de către consumatorii casnici.

Argumentul Ministrului de Finanțe legat de o eventuală sancționare a României, pentru o presupusă încălcare a procedurilor europene în materie (infringement), reprezintă doar o pistă falsă, o minciună convenabilă, deoarece Comisia Europeană a anunțat că va stimula statele membre U.E. să reducă taxele pe energie şi să redistribuie profiturile rezultate de pe urma creşterii preţurilor către cei mai defavorizaţi.

Până acum, mai multe state europene au redus deja accizele pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale pentru degrevarea cetățenilor de povara facturilor. În cadrul comunității internaționale, locul națiunii noastre este alături de celelalte națiuni care aleg să adopte măsurile corecte pentru bunăstarea propriilor cetățeni.

Așa cum am promis, Alternativa Dreaptă va lupta în Parlamentul României prin propunerea de măsuri concrete și va susține toate propunerile legislative care vor ușura traiul tuturor cetățenilor aflaţi în România.