Noua echipă de conducere a Partidului Alternativa Dreaptă va fi prezentată
duminică, 06 iunie 2021, ora 16.30, la Teatrul de Artă București (Strada Sfântul Ștefan nr. 21, Sector 2, București), în cadrul unui eveniment la care sunt invitați reprezentanți ai presei, dar și simpatizanți ai formațiunii.

Congresul partidului, care se desfășoară weekendul acesta, are pe ordinea de zi propuneri de modificare a statutului, precum și alegeri pentru funcțiile de conducere la nivel central. Procesul de votare va folosi atât sistemul electronicla distanță, cât și varianta clasică, la urne.

În cursa pentru președinția partidului s-au înscris Adela Mîrza și Cristian Cernescu, iar pentru o funcție de vicepreședinte candidează fostul deputat Traian Rânja, analistul politic Daniel Uncu, fostul vicepreședinte CJ Bistrița Florin Vasile Șomlea și nu în ultimul rând Doru Costea, avocatul care a câștigat procesul prin care colecția Bibliotecii Bathyaneum (care include celebrul Codex Aureus) a revenit statului român.

* * *

Alternativa Dreaptă este o formațiune cu orientare conservatoare, înființată în anul 2019. AD este afiliată Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).

Biroul de presă al
Partidului Alternativa Dreaptă