Recent, Consiliul Europei (CoE) a votat o rezoluție prin care interzice vaccinarea obligatorie! Este vorba despre Rezoluția 2361/27 ianuarie 2021.

În aceeași rezoluție se interzice și aplicarea de presiuni, pedepse și orice alte asemenea procedee de coerciție asupra celor care nu se vaccinează! Consiliul Europei, după cum se știe, stabilește standardul în materia Drepturilor Omului, care prevalează în relația cu dreptul intern al țărilor membre.

De aceea, orice abuz venit din partea sectorului privat și orice proiect de lege care încalcă prevederile documentului recent adoptat de Consiliul Europei, prin votul Adunării sale Parlamentare, sunt cel puțin inacceptabile și susceptibile a fi sancționate în concordanță cu legislația europeana în materie.

Atragem atenția Comisiilor de specialitate ale Parlamentului și plenului acestuia să respingă orice proiect de lege și orice act guvernamental care ar putea impune vaccinarea obligatorie și orice fel de sancțiuni îndreptate împotriva celor care nu se vaccinează!

Cerem Guvernului României să transmită tuturor instituțiilor statului și tuturor agenților economici o informare asupra textului rezoluției adoptate de Consiliul Europei, pentru a bloca orice tentativă de discriminare, orice abuz și orice tip de sancțiune îndreptate împotriva celor care nu se vaccinează!