Pentru că am fost întrebați de ce nu am achiesat și noi la platforma Alianței pentru Unirea Românilor, răspundem.

Alternativa Dreaptă s-a înființat ca partid anul trecut în luna august. AUR a apărut în decembrie, tot anul trecut.

Alternativa Dreaptă a avut un parcurs mai lent, dar sigur. Am fost consecvenți și în valori și în discurs. Nu am făcut rabat la nimic.

Am fost invitați la unul dintre evenimentele lor, la rândul nostru i-am invitat si noi la o lansare. Am purtat discuții pentru o posibilă colaborare. Propunerea lor către noi, ca și către alte forțe politice, a fost să mergem toți să candidăm pe listele AUR.

Diferențele de viziune legate de apartenența la UE, la NATO, înclinațiile ortodoxist-rusofile, naționalismul patriotard, finanțarea, angrenajul cu serviciile secrete, dar mai ales unele figuri reprezentative ale AUR, ne-au făcut să batem în retragere.

Doamne vocale, interlopi, foști generali, foști securiști, partide mici, cu apucături naționalist-socialiste, agregate în AUR, apariții media spumoase, lupte cu jandarmeria, demisii în lanț ale mai multor filiale locale pe motiv de netransparență, decizii discreționare de la centru, ne-au determinat să spunem pas!

A fi conservator nu înseamnă doar să clamezi un patriotism de paradă. A fi conservator înseamnă să arăți în primul rând o atitudine, un mod de viață în care se regăsesc moderația, respectul și stăpânirea de sine. Patriotismul îl demonstrezi mai ales prin ceea ce ești ca om: onestitate, caracter, realizări, transparență, cultură, discurs.

Vituperațiile feminine, oricât de îndreptățite ar fi ele, în numele Adevărului, nu fac decât să atragă un anumit segment de electorat, în timp ce il îndepărtează pe celălalt. De aceea suntem pentru puțin mai multă moderație.

Totuși, electoratul a decis să dea o șansă unui partid care le-a capitalizat nemulțumirile. Respectăm lucrul acesta și îl înțelegem. Alegătorul are întotdeauna dreptate! Sperăm doar ca cei aleși să se ridice la nivelul așteptărilor celor care i-au încredințat cu această misiune: de a schimba clasa politică în bine. Timpul o va dovedi.

Construcția solidă a unui partid durează tocmai din acest motiv, căci selecția se face destul de riguros. Cine vine în AD vine să muncească, să se integreze, să construiască să se perfecționeze. Are toată libertatea de care are nevoie, dar trebuie să confirme. E greu, căci suntem încă destul de mici, fără resurse semnificative, dar nu ne-am propus să confirmăm ca partid parlamentar decât în 2024. Până atunci, dezvoltăm.

Am intrat totuși în bătăliile electorale de anul acesta pentru a obține tot ce se poate, și pentru experiență. Noi ne formăm majoritatea candidaților, îi învățăm să facă politică, nu îi luăm gata (de)formați.

Durează? Evident! Vom conta mai încolo? Absolut!

Noi ne-am propus reformarea clasei politice. Adică intrarea în politică a oamenilor competenți, care să devină politicieni adevărați, nu unii desemnați la apelul bocancilor. Nu reciclând la nesfârșit aceleași fețe triste, ciudate sau controversate, doar pentru a accede în Parlamentul României.

Prin urmare, Alternativa Dreaptă își va continua parcursul început, cu rigurozitate, hotărâre și cu multă implicare. Deja lucrează la coagularea tuturor forțelor autentice de dreapta într-un proiect mai larg, despre care veți auzi în curând.

Am învățat lecțiile celor doua tururi de scrutin, ne-am rodat, iar la următorul test electoral vom avea un cuvânt de spus. Exact așa cum am promis!

Vă așteptăm alături de noi! Veniți cu încredere! Roma nu s-a clădit într-o zi. Avem răbdare și construim. Până în 2024, când vom confirma!