Sunt primele noastre alegeri parlamentare la care am luat parte. Am candidat onest, din tot sufletul, pentru a face cunoscută Alternativă Dreaptă, ideile și oamenii săi.

A fost, așa cum ne-am propus strategic, un exercițiu organizațional extrem de bun: o experiență benefică și plină de învățăminte.

Alternativa Dreaptă este în proces de construcție și dezvoltare. Este nevoie de o intensă dezvoltare teritorială. De filiale în toate județele țării. Deja lucrăm la asta. Avem răbdare și construim.

Vă invităm și pe voi toți, membrii și simpatizanții noștri, să vă implicați! Începând de astăzi!

Nu credem în succes rapid, facil, care se evaporă la fel de rapid. Credem în construcții solide, credibile, făcute să treacă testul timpului.

Din lecția acestor alegeri am reținut că Dreapta este fărâmițată, că este nevoie urgentă de unificare. O unificare benefică în jurul unui mesaj, elaborat în jurul câtorva fundamente: creștinism (indiferent de confesiune), europenism (cel menționat în Declarația de la Paris), atlantism (consolidarea apartenenței la NATO), capitalism și patriotism. Acesta este mesajul, nicidecum altul!

Orice altă tentație extremă, indiferent de direcția acesteia, poate produce dezechilibre majore în societatea românească, deja extrem de polarizată politic!

Am realizat că, deși AD a obținut un scor mic – nici nu am proiectat strategic vreun scor – , nu a făcut rabat la calitate. Nu a închegat mezalianțe de dragul voturilor sau al accesului în Parlament și nici nu și-a diluat mesajul. Alternativa a fost consecventă cu principiile și valorile care au consacrat-o și pe care le susține cu tărie.

Am remarcat, desigur, absenteismul major la urne, ca fiind un vot de blam dat întregii clase politice existente, pentru prestația proastă din ultimii ani și în special pentru prestația de anul acesta.

Opțiunile electorale ale românilor au arătat clar că partidele-sistem PNL , PSD, USR-PLUS, PMP, PRO ROMÂNIA sunt în scădere, ultimele două fiind amendate chiar cu retrogradarea. Toate, împreună și pe rând, au dezamăgit!

Românii au preferat să ofere o șansă unei forțe politice noi, o contrapondere extremă la discursul progresist, o forță politică puțin cunoscută, cu un mesaj mesianic, salvaționist, naționalist. Rămâne de văzut dacă acei alegători au avut dreptate sau dacă au greșit! Viața politică oferă mereu actorilor ei cele mai inedite victorii dar și cele mai brutale dezamăgiri!

Nouă, celor de la Alternativa Dreaptă, nu ne rămâne decât să le mulțumim tuturor celor care și-au pus încrederea în noi și să continuăm să facem ceea ce știm: să ȚINEM CALEA DREAPTĂ! Fără scurtături, fără compromisuri, cu consecvență și curaj!

Tuturor celor care doresc să ni se alăture, le urăm de pe acum „Bun venit!” și le spunem: ”Avem treabă!”

În 2024, Alternativa Dreaptă intră decisiv în jocul de putere, așa cum și-a propus și a anunțat de la bun început!”