În data de 16 Iunie, majoritatea parlamentară aflată la guvernare din Parlamentul Armean a votat pentru ridicarea imunității liderului partidului de opoziție Armenia Prosperă (PAP – Բարգավաճ Հայաստան կուսակցություն) Gagik Tsarukian, după ce acesta a criticat modul în care guvernul armean gestionează criza provocată de Coronavirus.

Partidele de opoziție nu au luat parte la vot. Imediat după ridicarea imunității, forțele Serviciului Național de Securitate Armean (NSS) au efectuat percheziții în birourile PAP și la reședința dlui Tsarukian.

În același timp, NSS a reținut mai multe persoane ce protestau în favoarea PAP în fața clădirii parlamentului pentru un miting neautorizat.

Cu doi ani în urmă, Armenia a marcat un moment de cotitură printr-o revoluție și promisiunea unei republici noi și moderne.
Dl Pashinyan riscă azi să inverseze toate idealurile revoluției.

O democrație vibrantă are nevoie de o opozitie care îsi poate exprima preocupările fără frica de a fi reprimată.

Alternativa Dreaptă condamnă acțiunile guvernului Pashinyan pentru această încălcare flagrantă a statului de drept în Armenia, pentru exploatarea crizei și pentru eliminarea imunității în scopuri politice și ne exprimăm solidaritatea cu partidul nostru frate din ECR, Armenia Prosperă (PAP).