fbpx

Ne bucurăm să vă invităm la un nou eveniment public prin care prezentăm și discutăm valori și principii specifice Dreptei politice.

Împreună cu prietenii de la Russell Kirk România vom fi inspirați de modelul, scrierile și ideile acestui gânditor remarcabil al secolului XX.

Mișcarea conservatoare din SUA postbelică a fost revigorată de apariția revistei „National Review” (1955), coordonată de William Buckley, și a lucrării lui Russell Kirk, publicată doi ani mai devreme, „The Conservative Mind: from Burke to Eliot”. Conform celor mai mulți critici de carte, opera lui Kirk a fost cea care a readus la lumină tradiția intelectuală ce susține filosofia politică a conservatorismului. Kirk a argumentat în mod elocvent că ideile conservatoare, de la Edmund Burke și până la T.S. Eliot, au sprijinit efortul omului euro-atlantic (homo euro-atlanticus), de a găsi echilibrul dintre libertate și comunitate, de a căuta formula pentru a armoniza instinctul de autonomie al cetățeanului și imperativele vieții în cetate. „The Conservative Mind” a aruncat semințe ce au rodit, printre altele, în timpul guvernării lui Ronald Reagan, admirator declarat al lui Kirk și președintele SUA ce a dat lovitura finală „cortinei de fier”, pentru a aduce libertatea în Europa de Est.

Mulți concetățeni și-au exprimat în ultimele zile și săptămâni dorința de a vedea mai bine articulată și reprezentată mișcarea conservatoare, inspirată din valorile sociale și morale creștine. Credem că sunt multe lecții de învățat pentru direcția ce ne stă înainte în perioada următoare.

Așteptăm să ne revedem într-un spațiu al dialogului, al libertății și valorilor.
Vă încurajăm să invitați și alți amici deschiși și interesați de aceste idei.