fbpx

ALTERNATIVA DREAPTĂ

Am lansat această alternativă pentru că ştim că nu există schimbare fără implicare. Iar România politică are nevoie de schimbare. Și nu doar de dragul schimbării, ci în folosul real al cetățenilor.

Este ușor să observăm efectele grave în plan material și moral ale unei guvernări corupte de tip feudal-fanariot (acum în versiunea Partidul Stat Dragnea) sau degringolada accentuată a unei opoziții care își revendică drept merit principal faptul că nu mai este sau că nu a fost vreodată la guvernare.

Nu este însă suficient să ne exprimăm nemulțumirea față de o majoritate parlamentară și de guvernul ei, care șubrezesc democrația constituţională promovînd populismul, mediocritatea și impostura sub acoperirea unor promisiuni deșarte. Cetățenii liberi și puternici sunt chemați să arate ieșirea din acest blocaj.

Nu ne-a pus nimeni să facem asta. Nu suntem nici experiment şi nici interfața cuiva. Dar nu vrem doar să observăm, să comentăm şi să aşteptăm ca “cineva să facă ceva”. Încercăm să facem noi ceva.

Respectăm diversele convingeri politice și sociale pe care cetățenii români le au. Considerăm totuși că este momentul în care sunt necesare clarificări doctrinare. Starea în care ne aflăm are de-a face cu ideile și programele care au tot fost încercate în acești ani. Avem nevoie de o alternativă clară la un stat greoi, ineficient și corupt.

Valorile de bază în care credem sunt cele izvorâte din Libertate, Responsabilitate, Stat de Drept, Proprietate, Egalitate în fața Legii, Credință, Demnitate, Familie și Comunitate.
Perspectivele și acțiunile noastre sunt de tip occidental, întemeiate pe respectul pentru drepturile individuale și domnia legii, precum și pe solidaritatea în jurul valorilor națiunii.

Dorim să colaborăm cu toți cei care ne împărtășeșc credința în caracterul fundamental al drepturilor omului, să învățăm din experiența și perspectivele lor, dar mai ales, să fim solidari. Prea mult timp inițiativele și partidele de dreapta au avut de suferit din cauza dezbinării, orgoliilor, ineficienței și lipsei de realism.

E momentul să învățăm din greșelile trecutului și să facem lucrurile mai bine. O adevărată mișcare de dreapta se cristalizează în jurul unor valori și țeluri, nu în jurul unei persoane sau a unui grup închis. Dacă vrem ca măcar în 2019-2020 să avem o alternativă credibilă pentru care să votăm, atunci de pe acum trebuie să ne organizăm în jurul acestor valori și țeluri.

Nu vrem să fim doar alternativa la stânga (socialistă, de caviar sau visătoare), ci şi Alternativa Dreaptă față de lucrurile strâmbe şi la falsele soluții pe care le-am tot văzut.

Împreună putem genera o mişcare social-politică care să fie inspirată şi care să reprezinte principiile și valorile în care credem.

Împreună putem forma “a great team for our dream”.

Împreună putem dobândi necesara reprezentare electorală şi politică.

Dacă te regăsești în aceste valori și dorești să te implici în acest demers, te invităm să devii parte din “Alternativa Dreaptă”.