83 ani de la Masacrul de la Treznea

83 ani de la Masacrul de la Treznea

Adela Mîrza, Președintele Alternativa Dreaptă, a participat la evenimentele de comemorare organizate cu prilejul trecerii a 83 ani de la Masacrul de la Treznea.

În satul Treznea 86 de locuitori, în mare parte români și evrei, au fost uciși de către trupele maghiare.

Masacrul de la Treznea este unul dintre cele mai întunecate capitole ale istoriei locale și un simbol al suferinței provocate de conflictele etnice și politice.

Alături de doamna președinte s-au aflat Lucian Gal, Președintele AD Sălaj, și Florin Câmpean, Coordonator Regional AD.

Partidul Alternativa Dreaptă se angajează să sprijine valorile naționale și să respecte memoria celor care au suferit pentru păstrarea identității și suveranității patriei noastre.

Alternativa Dreaptă susține “Inițiativa Celor Trei Mări”, cunoscută și sub numele de “Intermarium”

Alternativa Dreaptă susține “Inițiativa Celor Trei Mări”, cunoscută și sub numele de “Intermarium”

Partidul Alternativa Dreaptă își exprimă susținerea fermă pentru “Inițiativa Celor Trei Mări”, cunoscută și sub numele de “Intermarium”. Această inițiativă reprezintă o platformă de cooperare și dezvoltare pentru statele din Europa Centrală și de Est, așezate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică.

Principala idee din spatele Intermarium este consolidarea cooperării dintre aceste țări în domenii precum energie, infrastructură, securitate și inovare.

Într-o lume în continuă schimbare, aceste țări sunt hotărâte să-și consolideze poziția în Europa și să-și protejeze interesele strategice.

Partidul Alternativa Dreaptă susține această inițiativă deoarece considerăm că ea oferă oportunități semnificative pentru statele din regiune, inclusiv România. Prin dezvoltarea infrastructurii de transport și energie, se poate facilita comerțul și conectivitatea în regiune, sporind astfel prosperitatea și securitatea noastră comună.

Mai mult decât atât, Intermarium promovează valorile europene fundamentale, precum democrația, statul de drept și respectul pentru suveranitatea națională. Aceste valori reprezintă pilonii pe care trebuie să se sprijine orice inițiativă de succes în Europa.

Partidul Alternativa Dreaptă este dedicat consolidării legăturilor dintre România și celelalte state din regiune și susține cu tărie această platformă de colaborare regională. Ne angajăm să promovăm Intermarium și să contribuim la realizarea obiectivelor sale în beneficiul cetățenilor noștri și al întregii Europe.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică de a crea un viitor mai bun pentru întreaga noastră regiune și pentru Europa în ansamblu, și suntem hotărâți să o valorificăm pe deplin.

Suntem gata să lucrăm împreună cu statele partenere pentru a construi o Europă mai puternică, mai sigură și mai prosperă pentru toți cetățenii noștri.

Conferința liderilor județeni la Bușteni, 1-3 septembrie 2023

Conferința liderilor județeni la Bușteni, 1-3 septembrie 2023

Partidul Alternativa Dreaptă a organizat cu succes Conferința liderilor județeni la Bușteni în perioada 1-3 septembrie 2023.

Această conferință a fost un moment bun în demersul nostru de a pregăti planul de acțiune pentru alegerile din 2024 și de a construi o mișcare autentică de dreapta care să ducă România într-o direcție mai bună.

În cadrul acestei întâlniri, s-au pus bazele programului electoral al Partidului Alternativa Dreaptă, un program solid care are la bază valorile noastre fundamentale: viața, proprietatea și libertatea.

Petiție – Opriți manifestările publice PRIDE

Petiție – Opriți manifestările publice PRIDE

Cristian Cernescu, președintele Alternativa Dreaptă Iași, a lansat o petiție online prin care solicită încetarea organizării și desfășurării manifestărilor publice #PRIDE în Iași și în întreaga țară. Această inițiativă vine în contextul în care mișcarea #LGBTQ+ câștigă tot mai multă vizibilitate în societatea românească, generând, în același timp, dezbateri aprinse și poziții contradictorii.

Petiția online, intitulată „Opriți manifestările publice PRIDE”, este disponibilă pe disponibilă pe pagina oficială a Partidului Alternativa Dreapta Iași și poate fi semnată de orice persoană interesată.

https://www.petitieonline.com/solicitm_oprirea_manifestrilor_pride_din_dulcele_targ_al_ieilo

Scopul principal al petiției este acela de a atrage atenția asupra percepției pe care mișcarea PRIDE o poate crea în rândul minorilor. În mesajul de lansare a petiției, Cristian Cernescu arată cum manifestările PRIDE promovează un stil de viață contrar valorilor tradiționale și ar putea afecta tinerii.

Conferința conservatorilor europeni de la Ierusalim din 2-5 Iunie 2023.

Conferința conservatorilor europeni de la Ierusalim din 2-5 Iunie 2023.

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferința conservatorilor europeni de la Ierusalim din 2-5 Iunie 2023.

Adela Mîrza a discutat cu Ministrul Securității din Israel despre întărirea relațiilor bilaterale pentru apararea valorilor comune.

În perioada 2-5 iunie, Adela Mîrza, președintele Alternativa Dreaptă, a participat la o întâlnire de înalt nivel desfășurată la Ierusalim, unde a avut o discuție formală cu Excelența Sa, doamna Gila Gamliel, Ministrul Securității din Israel, abordând situația geopolitică tensionată în care se află atât România, cât și Israel.

Cu această ocazie, doamna Ministru Gila Gamliel a transmis un mesaj în numele partidului Likud, exprimând dorința de întărire a relațiilor bilaterale: “Cei care împărtășesc opinia noastră că Ierusalimul este capitala eternă a statului evreu trebuie să se unească. Trebuie să acționăm în mod proactiv pentru a păstra statutul Ierusalimului.”

Adela Mîrza, în răspunsul său, a transmis doamnei Gamliel și guvernului condus de Benjamin Netanyahu că, începând cu anul 2024, partidul Alternativa Dreaptă va oferi întregul său suport la nivel național și internațional și că este important să colaborăm mai intens pentru apărarea valorilor care au stat la baza formării societății.

Președintele Alternativa Dreaptă a fost însoțit de o delegație numeroasă formată din membrii Delegației Permanente Naționale și experți în domeniul agriculturii și a managementului resurselor naturale.

Alternativa Dreaptă își exprimă dorința de a întări cooperarea și relațiile de prietenie dintre România și Israel, recunoscând importanța stabilății și securității regionale. În acest sens, partidul se angajează să promoveze dialogul constructiv și schimbul de experiență în domeniile securității, apărării și gestionării crizelor.

Alternativa Dreaptă își reafirmă angajamentul său pentru promovarea valorilor fundamentale precum libertatea, democrația și respectul pentru suveranitatea statelor, pledând pentru consolidarea cooperării internaționale în vederea contracarării provocărilor comune și asigurării unui viitor sigur și prosper pentru toți cetățenii.

Lansarea Organizaţiei Girona, din cadrul Filialei AD Diaspora

Lansarea Organizaţiei Girona, din cadrul Filialei AD Diaspora

Sâmbătă, 11 Februarie 2023, a avut loc lansarea Organizaţiei Girona, din cadrul Filialei AD Diaspora. Girona este unul dintre cele mai vechi orașe din Spania şi este o localitate unde se află o însemnată comunitate românească.

Partidul Alternativa Dreaptă susţine cetăţenii români din afara granițelor țării şi strângerea legăturilor cu diaspora românească.

Menținerea legăturilor strânse cu românii din Diaspora, care sunt parte integrantă a națiunii române și nu cetățeni de mâna a doua așa cum au fost tratați în trecut, trebuie să constituie o constantă a politicii noastre externe.

Lansarea oficială a Filialei Județene Sălaj

Lansarea oficială a Filialei Județene Sălaj

Duminică, 05 februarie 2023, în semn de omagiu adus marelui Iuliu Maniu, la 70 de ani de la moartea sa, a avut loc lansarea oficială a Filialei Județene Sălaj a Partidului Alternativa Dreaptă, sub conducerea lui Gavril Lucian Gal.

La evenimentul care s-a desfăşurat în Municipiul Zalău, au luat parte președintele partidului, doamna Adela Mîrza, membri Biroului Executiv Național AD și numeroase personalități de seamă din mediul politic şi privat.

România are nevoie de alternativă! Inițiativa pe care ne-o asumăm, fiind cetățeni implicați și preocupați de felul cum merg lucrurile în țara noastră, și pe care am lansat-o public, este să clădim împreună o alternativă cuprinzătoare și credibilă, întemeiată pe valorile și abordările creștin-democrate și ale dreptei conservatoare.

Congres Extraordinar AD

Congres Extraordinar AD

Partidul Alternativa Dreaptă organizează în data de 30 Noiembrie 2022, la Sibiu, un Congres Extraordinar pentru modificarea statutului şi completarea echipei de conducere.

La reuniunea care se va desfăşura în sala de conferinţe a Hotelului Parc, începând cu ora 14:00, sunt aşteptaţi delegaţii organizaţiilor judeţene şi personalităţi de seamă din mediul politic şi privat.

Alternativa Dreaptă reprezintă singura formațiune politică din România, membru cu drepturi depline în familia conservatorilor şi reformiştilor europeni europeni (ECR), fapt reconfirmat la recentul eveniment desfăşurat la Bucureşti în perioada 3-5 Noiembrie 2022.

România are nevoie de alternativă! Inițiativa pe care ne-o asumăm, fiind cetățeni implicați și preocupați de felul cum merg lucrurile în țara noastră, și pe care am lansat-o public, este să clădim împreună o alternativă cuprinzătoare și credibilă, întemeiată pe valorile și abordările creștin-democrate și ale dreptei conservatoare.

Luptăm pentru Justiție

Luptăm pentru Justiție

La sesizarea parlamentarilor Alternativa Dreaptă, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională pachetul odios de legi prin care se încearcă subjugarea Justiției din România, adoptat în Parlamentul României cu votul deputaților și senatorilor PSD – PNL – UDMR .

Alternativa Dreaptă susține garantarea unui acces neîngrădit şi echitabil la Justiţie a tuturor cetăţenilor români şi asigurarea celerităţii actului de justiţie. Ne dorim ca România să rămână o țară suverană în care legea fundamentală să primeze.